Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@16:24:58 GMT

طرح جدید مجلس برای کاهش عناوین مجرمانه و قضازدایی

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۲۰۷۸۶

طرح جدید مجلس برای کاهش عناوین مجرمانه و قضازدایی

جمعی از نمایندگان طرحی را برای کاهش عناوین مجرمانه و قضا زدایی، تهیه و تدوین کرده‌اند. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، جمعی از نمایندگان طرحی تحت عنوان کاهش عناوین مجرمانه و قضا زدایی را تهیه و تدوین کرده‌اند که طرح مذکور تقدیم هیئت رئیسه مجلس شده و برای بررسی کارشناسی به کمیسیون قضایی و حقوقی ارجاع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابوالفضل ابوترابی نماینده نجف آباد در مجلس در توضیح  و اهداف تدوین طرح کاهش عناوین مجرمانه و قضا‌زدایی، گفت:برخی از پرونده‌ها و مباحث ماننده طلاق توافقی، تصادف و حوادث ناشی از کار نباید به سیستم دستگاه قضایی وارد و همچنین نباید به عنوان پرونده قضایی مطرح شود و در واقع با طرح مذکور این موضوعات از حالت وصف کیفری و قضایی پرونده‌های قوه قضائیه خارج می‌شوند.

وی افزود: مبحثی تحت عنوان میانجیگری وجود دارد که بخش خصوصی است که زیر نظر دادستان شکل می‌گیرد و از طرفین وجهی را دریافت و به امورات تصادف ، حوادث ناشی از کار و همچنین طلاق توافقی رسیدگی می‌کنند.

نماینده نجف آباد در مجلس، ادامه داد: همچنین طبق این طرح جرایم درجه 7 و 8 که حداکثر 6 ماه حبس دارند مانند بوته کنی یا چرای غیر مجاز دام در مراجع غیر قضایی و شبه قضایی، قضا زدایی می شوند به جرایمی غیر از حبس و مراجعی غیر از قاضی رسیدگی شود و مجرمان به جای شلاغ و حبس  به احکامی مانند انجام خدمات عمومی محکوم شوند.

ابوترابی بیان کرد: با اجرایی شدن این طرح 15 تا 20 درصد ارجاع پرونده‌ها به قوه قضائیه کاهش می یابد.

 متن طرح مجلس درباره کاهش عناوین مجرمانه و قضا زدایی به شرح ذیل است:

ماده1. مجازات حمل و نگهداری مواد مخدر موضوع بندهای 1 و 2ماده 4 و 1تا 3 ماده 8 قانون مبارزه با مواد مخدر توسط فرد معتاد در صورتی  که به قصد توزیع نبوده و صرفا به منظور مصرف وی باشد یکی از مجازات‌های جایگزین حبس است . این مجازات‌ها قابل تبدیل به حبس نخواهد بود.

تبصره . مواد مخدر مکشوفه در این قانون اصل بر مصرف شخصی می‌باشد مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

ماده2. ستاد مبارزه با مواد مخدر موظف است . به منظور جلوگیری از آسیب‌های‌ اجتماعی ناشی از تهیه مواد مخدر و جلوگیری از گسترش زنجیره قاچاق این مواد نسبت به شناسایی و ساماندهی معتادین به ماده مخدر تریاک و تامین نیاز درمانی و نظارت تحت درمان آنها اقدام نماید.

تبصره1. کلیه دستگاههای اجرایی موضوع ماده 29 قانون برنامه ششم توسعه و نهاد‌ها و مراکز غیر دولتی مکلف‌اند در راستای تامین اردوگاههای بازپروری معتادین نسبت به در اختیار قرار دادن ابنیه و اماکن مربوطه با دستور شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اقدام نمایند.

تبصره2. آیین‌نامه اجرای این ماده حداکثر ظرف مدت ششماه به پیشنهاد ستاد تهیه و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.

ماده3. کلیه رفتارهایی که درقانون مستوجب مجازات تعزیری درجه هفت و هشت می‌باشد تخلف محسوب و مرتکب به حداکثر دو مورد از جایگزین‌های حبس موضوع فصل نهم قانون مجازات اسلامی محکوم می‌شود.

تبصره. رسیدگی به تخلفات مزبور در صلاحیت شعب شورا‌های حل اختلاف قرار می‌گیرد .

ماده4. قوه قضاییه مکلف است. ظرف ششماه پس از تصویب این قانون نسبت به فراهم نمودن زیرساخت‌های دسترسی میانجیگری موضوع فصل نهم آیین دادرسی کیفری با تامین مالی میانجیگری‌ها اقدام نماید. و کلیه پروند‌های حقوقی و کیفری مرتبط با حوادث ناشی از کار و بی‌احتیاطی در امر رانندگی که منجر به فوت نشده را به میانجیگری‌ها محول نماید.

تبصره1. میانجیگر مکلف است. پس از رسیدگی نسبت به پیش نویس رای با رعایت جایگزین‌های حبس موضوع فصل نهم قانون مجازات اسلامی اقدام  و ب صورت برخط برای تایید به نظر قاضی وی| اعلامی توسط رئیس دادگستری شهرستان برسانند.

تبصره2. قوه قضاییه م  توانند اجرای احکام این ماده  را زیر نظر دادستان دادگستری شهرستان به میانجیگری واگذار نماید.

تبصره3. وزارت دادگستری مکلف است. آیین‌نامه این ماده را ظرف ششماه پس ازلازم الاجراشدن این قانون تهیه و به تایید رئیس قوه قضاییه می‌رسد.

انتهای ‌پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مواد مخدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۲۰۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«اسنوس» مواد مخدر جدید فوتبالیست‌های لیگ برتر

باشگاه‌های لیگ برتر انگلیس در وضعیت هشدار قرار گرفته اند. مصرف مواد مخدر به نام اسنوس در میان بازیکنان به شدت افزایش یافته است که می‌تواند روی سلامتی آن‌ها تاثیر بگذارد. در تصاویری که اخیرا منتشر شده است بازیکن چیزی شبیه به چای کیسه‌ای را در میان لثه و گونه اش قرار داده است تا آن را مزه کند.

عکس جیمی واردی (لسترسیتی)، ویکتور لیندلف (منچستریونایتد)، دنی مورفی (لیورپول)، مارکوس رشفورد (منچستریونایتد)، برترند ترائوره (بازیکن سابق استون ویلا) و مارک گیلپسی (نیوکاسل) در حال مصرف این مخدر دیده شده است. 

فروش اسنوس به خاطر خطرناک بودنش در اروپا ممنوع است، اما پس از برگزیت در انگلیس قانونی شده است. با این حال هشدار پزشکان مانع از آن نشده است که مصرف اسنوس به یک اپیدمی در فوتبال انگلیس تبدیل نشود. عوارض این مواد به اندازه‌ای بالا است که خیلی از اعضای لیگ برتر تقاضای کمک کرده اند.

اسنوس شامل ۳۰ نوع ماده شیمیایی است که نیکوتینش سه برابر یک نخ سیگار است. با این حال تصور می‌شود که کمتر از سیگار برای سلامتی خطر دارد. اسنوس پودر مرطوب سیاه رنگی است که در کیسه‌های کوچک قرار داده می‌شود. افراد با گذاشتن این بسته‌ها زیر زبانشان می‌توانند از مزه کردنش لذت ببرند. 

خیلی از بازیکنان حاضر در لیگ برتر به این مواد اعتیاد پیدا کردند و در تلاش هستند تا آن را ترک کنند. بر اساس تحقیق انجمن حرفه‌ای فوتبال مصرف اسنوس تنها روی سلامتی تاثیر مخرب نمی‌گذارد و کودکان ممکن است از بازیکنان محبوب خود الگو برداری کنند. مصرف بیش از حد این مواد موجب نگرانی انجمن حرفه‌ای فوتبال شده است و این سازمان هشدار داده که اعتیاد بالا است. طبق تحقیقات برخی بازیکنان روزانه ۲۵ کیسه اسنوس مصرف می‌کنند. آن‌ها کیسه‌ها را زیر لب بالای خود می‌گذارند. 

یک منبع آگاه به نشریه سان گفت: "تعداد زیادی از بازیکنان درگیر آن شدند، چون نمی‌دانند که نیکوتین اسنوس اعتیادآور‌تر از سیگار است. حتی بازیکنان ذخیره هم از این مواد مصرف می‌کنند. پزشکان باشگاه‌های انگلیسی می‌ترسند که نحوه مصرفشان از کنترلشان خارج شود. " مصرف بیش از اندازه اسنوس خطر ابتلا به سرطان دارد. این ماده، چون داخل دهان قرار می‌گیرد می‌توانند آسیب‌های جدی به لثه بزند و احتمال ابتلا به سرطان دهان را افزایش دهد. همچنین موجب سرطان حلق، پانکراس و معده شود. 

خرید اسنوس به آسانی از طریق اینترنت انجام می‌پذیرد و مصرف کنندگان برای یک پاکت کمتر از پنج یورو هزینه می‌کنند. انجمن حرفه‌ای فوتبال اعلام کرد نیاز است تا اقدامات لازم برای منع بازیکنان از مصرف این مخدر انجام شود و به آن‌ها آموزش‌های لازم داده شود. نیکوتین موجود در اسنوس به شدت اعتیاد آور است که ترک آن خیلی سخت است.

این مخدر علاوه بر خطر ابتلا به انواع سرطان، مشکلات قلبی و مغزی را نیز ممکن است به همراه آورد. در حالی که این مخدر دود نمی‌شود، اما ترکیبش روی مغز تاثیر می‌گذارد، موجب افزایش دوپامین می‌شود و مصرف کننده مانند کسی که سیگار می‌کشد از آن لذت می‌برد. 

لی جانسن، سرمربی تیم هیبرنین اثرات این مخدر را از نزدیک مشاهده کرده است و معتقد است که ۳۵ تا ۴۰ درصد بازیکنان اسنوس مصرف می‌کنند. البته این آمار بالا نیست. باشگاه‌هایی مانند استون ویلا تصمیم گرفته اند بازیکنانی که این مخدر را مصرف می‌کنند جریمه کند. تحقیقات دیگری نشان می‌دهد فروش این مواد در میان پسران ۱۳ و ۱۴ ساله در آکادمی‌ها دیده شده است. همچنین یک بازیکن حاضر در دسته دو به دلیل مصرف بیش از اندازه اسنوس در لثه اش تومور سرطانی یافت شده است.

منبع: جماران

tags # فوتبال سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) کشف پرنده‌ عجیبی که سمت راست بدنش نر است و سمت چپش ماده!

دیگر خبرها

  • کشف هروئین از معده قاچاقچیان در جهرم
  • بهادری جهرمی: هیچ مرجعی معطل تصویب قانون جدید برای ساماندهی حجاب نیست
  • کشف ۴۵۵ کیلوگرم مواد مخدر در شهرستان میناب استان هرمزگان
  • عراق قانون جرم‌انگاری همجنس‌گرایی را تصویب کرد
  • عراق قانون مجازات همجنس‌گرایی را تصویب کرد
  • «اسنوس» مواد مخدر جدید فوتبالیست‌های لیگ برتر
  • دستگیری دو باند توزيع مواد مخدر در کرمانشاه
  • چرا مجازات "تشهیر" برای مجرمان خشن به کار گرفته نمی‌شود؟
  • چرا مجازات تشهیر برای مجرمان خشن به کار گرفته نمی‌شود؟
  • تشدید مجازات قاچاق اسلحه و مهمات